Project-X in wording

Zo af en toe valt mijn blik op een Blogspot-blog. Vervolgens krijg ik dan spontaan jeuk in mijn vingers. Dat leidt dan tot een toenadering van die Blogspot-blogger met de vraag of ze content is/zijn met de uitstraling van hun lay-out. Dat gevoel ontstaat bij mij ook wel eens met de gratis versie van WordPress(.com)-blogs (zie: o.a. michielziet.com), maar dat terzijde.

Ik ontvang dan meestal een zeer verheugd mailtje terug. Dat men blij is, dat iemand zich geroepen voelt hun bij te staan in een mogelijke overstap naar een blog op eigen domein (met WordPress.org).

Via een link naar een column van Michiel op de blog: perfecteburenleesclub.blogspot.com werd ik plots geraakt door datzelfde jeukende gevoel in mijn vingers. Ik schreef een kort mailtje en was blij verrast dat ze binnen een paar uur enthousiast reageerden. Ja, zij wilden een professionelere uitstraling en ja, ook wilden ze overstappen naar WordPress op eigen domein.

Ex- en Import van Blogspotblogs

Blij en opgetogen ging ik aan de slag. De Blogspot-blogger maakte een exportbestand. En ik installeerde de diverse Blogger-importplugins op een WordPress-testomgeving. Maar noppes, nada. Nu blijkt dat Google weer heeft zitten wijzigen in API’s e.d., waardoor een import gewoon niet mogelijk bleek.

Gelukkig bestaat er een support-sectie bij alle plugins die WordPress.org in hun repository heeft. Dus schreef ik de producent (pipdig.co) van blogger-importer-extended-plugin een e-mail met het verzoek me bij te staan in deze malaise. En was ik blij verrast om te horen dat ze een ‘premium’ plugin aan het ontwikkelen waren om de import te kunnen doen. Voor een tientje (ja, echt) aan kosten van de plugin, waren we na een uur of anderhalf vervolgens klaar met de import. Zelfs met bijna 4.000 blogposts is alles overgezet naar het blog op eigen domein. Hoera!

Communiceren met plugin-/themeproducenten

De laatste tijd communiceer ik vaker met de producenten van themes of plugins, zodra ik een feature bedenk, waarvan ik hoop dat zij dat mee zullen/willen nemen in hun volgende update. En écht, je gelooft het vast niet; meestal reageren de producenten hierop heel open en gericht op oplossingen bieden. Ze spreken zelfs hun waardering uit als blijkt dat die mogelijke aanvulling zeker wel zal worden meegenomen in de ontwikkelingen van hun plugin dan wel theme. Ook daarover ben ik dan helemaal in Joepie-stemming. Zo van: Yihaa, ende Hoera!. 😉

De volgende stappen

Vooralsnog ben ik nog even zoet aan een leuke uitstraling voor perfecteburen.nl. En inmiddels werken we hard aan een sublieme weergave middels een goed review-systeem, ook middels een plugin: recencio-book-reviews. Ook met deze maker ben ik weer in contact over de uitstraling van een mooie widget. Jullie zullen dat resultaat vast gauw gaan zien.

Al met al, ben ik zeer content met de huidige stand van zaken. En naar ik meen ook de Blogspot-bloggers, want ik heb inmiddels al mijn waardering in de vorm van heel veel boeken mogen ontvangen. Waarvoor, ook hier, mijn onuitsprekelijke dank!

Update: 23 mei 2020: Inmiddels is PerfecteBuren.nl live gegaan… Zo blij mee en trots op…