Help! Ik krijg de White Page of Death (in WP op eigen domein)

Help! Ik krijg de White Page of Death! (In WP op eigen domein) ~ CyberChicsites.nl

Stel, je installeert een plugin. Of je update die plugin of theme en plots merk je een verandering op. Het kan zijn dat je site een beetje wit uitslaat (de beruchte: white page of death) en dat je dan ook niet meer kan inloggen. In eerste instantie sla je in paniek. Maar als je daarna weer kunt ademhalen, en dat lukt je vast, ga je nadenken.

Wat heb ik als laatste gedaan?

Welke opdracht heb ik gegeven?
Door al je laatste stappen na te gaan en even logisch na te denken, want WordPress is ook maar een applicatie die in opdracht van jou en jou alleen handelt, zul je snel tot de slotsom komen dat een plugin of zelfs je lay-out (theme) een probleem heeft veroorzaakt.

Hoe kan ik dit herstellen?

Toen je je WordPress op eigen domein aanschafte ontving je van je webhost een belangrijk document met daarin o.a. je FTP-data. FTP-toegang betekent dat je via een applicatie als Filezilla (of Cyberduck, etc.) je webhosting ruimte op de server kunt benaderen. Vaak kan dat ook via het e-/c-panel via DirectAdmin van je site. De mappen op je server kun je dan zien en aanpassen via FileManager.

Log je in op FTP of via je FileManager dan kun je de mappenstructuur zien van WordPress. Die bestaat uit o.a.:
– /wp-admin;
– /wp-content;
– /wp-includes;
en nog een reeks losse bestanden, zoals o.a. je wp-config.php (heel belangrijk bestand).

Je plugins en themes staan onder: /wp-content.

Hernoem je plugin(s) of theme

Met de FTP-applicatie kun je bestanden ook hernoemen door middel van right click. Met FileManager kun je bestanden ook hernoemen, maar dat wisselt per systeem. Als je twijfelt over welke plugin de fout veroorzaakt hernoem je de hele map plugins naar een andere naam. Als je vrijwel zeker bent dat het die ene specifieke plugin is hernoem je die. Datzelfde geldt voor die specifieke theme. Die kun je ook (tijdelijk) hernoemen.

Probleem opgelost!

Probeer daarna via je webbrowser opnieuw in te loggen in je wp-admin. Als dat gelukt is, dan weet je dat de plugin(s)/theme die je hernoemde corrupt was en de fout veroorzaakte. Je probleem lijkt opgelost. Het beste is dat je het gelijk voorgoed verwijdert.

Jij kunt weer inloggen en dus bloggen.

Succes.

Related Post

Help Chat
Hi there! Use this box to send me a message via WhatsApp...